Интервю с Rebecca Pearson - модел и автор за modeltypeface.com

Изборът на правилна музика за тренировка е едно от на-важните неща при структурирането на един групов клас. Възможно ли е една нова тренировка, където музиката е синхронизирана с движенията, вместо движенията да са напаснати към нея, да подобри начина ви на трениране и да даде по-добри резултати?

За тренировката:

Тренировка за цялото тяло, която съчетава HIIT (Високо Интензивна Интервална Тренировка) със синхронизирана с движението музика за повече мотивация. Класът е разделен на 4 квадранта, като натоварването се покачва при всеки следващ квадрант. Музиката (част от нея е продуцирана от Timbaland) е композирана за да Ви мотивира повече и да покачва интензивността.

Какво да очаквате:

Казаха ми да се приготвя за трудна и потна тренировка, което не ме прави щастлива, защото не съм голям фен на HIIT тренировките. Това, че трябва да броя секунди или брой клекове, скокове и бърпита, ме кара да се чувствам доста оттегчена докато тренирам.

Разликата в случая обаче е, че тренировката е разработена от хората създали Zumba®. STRONG тренировката е много далеч от широките усмивки, движенията в кръста и латино музиката типична за Zumba®, но въпреки това успява да те мотивира също толкова добре.
Това до голяма степен се дължи на синхронизирана с движенията музика за повече мотивация: създават се движенията и след това върху тях се композира музика, като цяло тренировката има кикбокс привкус с много удари, клекове, напъди и ритници. По време на тренировка знаех какво следва, защото музиката ме водеше и правих всичко инстинктивно.

Във всеки квадрант предизвикателството се покачва: стъпка в страни става стъпка и ритник, при следващото повторение съпка, ритник и удар и т.н.. Музиката Ви амбицира при трудните комбинации, особено при бърпитата: най-омразното ми упражнение, което обикновено правя с нежелание, но в случая неусетно слагам ръце на пода под ритъма на музиката и се стремя да скоча максимално високо.
Въпреки, че все още удрям като жабока Кермит, вече влагам повече мощност, благодарение на уникалните песни на Timbaland.

Това не е като HIIT тренировките с които съм свикнала. По-скоро тренировка в стил Табата включващата Плиометрия, кратки няколко секундни изблици на сила и минута или две, за да си поемете дъх и да намалите сърдечната честота между всеки от четирите квадранта.

Завършихме с упражнения на земя като лицеви опори и коремни преси. Постоянно сменяхме равнините на движение (беше голямо предизвикателство да запазя баланса си). Това беше квадранта, който ме натовари най-много.

Заключение:

STRONG е като порасналата сестра на Zumba®, която може да прави набирания с една ръка. Подходяща е не само за фенове на Zumba®, това е страхотна кръстосана тренировка, която ще се хареса и на по-напредналите във фитнеса и ще добави разнообразие в графика Ви.

STRONG е чудесен начин за трениране на цялото тяло, а  класа вече навлиза в Щатите: Джош Холанд, личен треньор на най-големите агенции за модели в Ню Йорк, и момичетата на Victoria's Secret, ще го преподава в новия си фитнес.

Взаимоотношението между упражненията и музиката инакара тялото ми да се движи по инерция, без дори да се замислям, като се натоварих значително и бях обляна в пот в края на тренировката.

Най-хубавото за мен беше, че не се наложи да броя нито веднъж, защото музиката прави всяко движение да е интуитивно, кога трябва да започна и кога да спра, така че, въпреки че аз не мога да ви кажа колко клякания съм направила, то сладката болка от мускулната треска на следващия ден вероятно може.

 

Източник: www.standard.co.uk