Обичате Зумба®? Не сте само Вие! Зумба е помогнала на повече от 12 милинона човека в над 120 страни да намалят теглото си и да изваят тялото си. Зумба програмата включва както бързи така и бавни ритми, като комбинацията от тях спомага за успешно изгаряне на голямо количество калории и скулптуриране на тялото.

 
 1. ОТПУСНЕТЕ СЕ
  Зумба е забавление и приятно изкарване. Най-добрият начин да горите повече калории е като се отпуснете и отърсите от задръжките си. Забавлявайте се и не мислете за движенията, оставете ритъмът да Ви води.

 2. ДВИЖЕТЕ МАКСИМАЛНО РЪЦЕТЕ
  По време на занятията движете ръцете си максимално. Така ще увеличите броя изгорени калории и ще ангажирате повече мускулни групи.

 3. УВЕЛИЧЕТЕ АМПЛИТУДАТА НА ДВИЖЕНИЯТА СИ
  Когато инструкторът Ви промени амплитудата на движенията си се постарайте и Вие да я промените. По-честите приклякания и изправяния оформят Вашият ханш, бедра и седалищни мускули.

 4. ВЪРТЕТЕ ДУПЕТО
  В Зумба има много хореографии включващи въртене на дупето. Не се срамувайте, въртете го и то добре!

 5. ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ НА ДВИЖЕНИЯТА КОИТО ЗНАЕТЕ
  Дори да не сте научили все още всички движения пак може да изгорите доста калории. Винаги акцентирайте на движенията които знаете. Дали ще разтръскате гърди както Вие си знаете или ще танцувате салса стъпката която сте научили предишния, път правте го с емоция. Вкарвайте чувство в движенията си, покажете своя собствен стил.