Искате да опитате Zumba®? Редовните посетители на класове вече знаят, че Zumba® е убиец тренировка със "заразна" музика и много фенове. Но ако все още не сте убедени че е подходящата тренировка за вас, вижте тези здравословни ползи от световно известната Zumba инструкторка и обучаващ специалист Kass Martin. "Аз винаги казвам на хората, които тепърва започват да опитат поне 3 тренировки," казва тя. "След като сте идвали вече няколко пъти, започвате да виждате повторенията в танците, стъпките ви се виждат все по-лесни, и се зарибявате!"


 
 1. Изгарят се над 800 калории на тренировка!

  "Направихме проучване не отдавна в Калифорния на 12 участници в Зумба клас, средният брой на изгорени калории е 817 за едночасова тренировка", казва Мартин. "Аз  изгорих 1050!"

 2. Трениране на всички мускулни групи в тялото!

  По време на един Зумба клас, се ангажират всички мускулни групи, вероятно не усещате това защото се забавлявате, но в хореографиите са включени и традиционните фитнес движения като клекове и напади. "Зумба стяга и тонизира тялото Ви от главата до петите", казва Мартин.

 3. Посещаваш тренировките с желание!

  Да тренираш по задължение или "защото трябва" е трудно. Но Зумба е толкова приятно занимание, че винаги ходите на тренировка с желание. "Това напълно променя идеята за фитнес тренировка, защото това е нещо, което наистина очакваме с нетърпение и желание", казва Мартин.

 4. Постигат се невероятни резултати!

  "Една от студентките ми свали 35 кг - само докато се забавляваше", казва Мартин. "Много от тези хора не биха посетили фитнес зала ако не беше Зумба."

 5. Няма възрастови ограничения!

  Зумба има детски програма, наречена Zumba kids, предназначена да образова младите танцьори на възраст от четири до 12 за това, защо е добре да бъдат активни и здрави. И вие можете да започнете независимо на колко години сте - "Мисля, че най-старият ученик на който преподавам е на 84!", казва Мартин.

 6. Чудесно средство за освобождаване от стреса!

  "Аз го наричам безплатна терапия!" , казва Мартин. "Когато баща ми беше диагностициран с рак, идването ми в клас беше начинът да се отдалеча и освободя от моите притеснения", казва тя.

 7. Сами определяте нивото на физическо натоварване!

  Независимо дали сега започвате тренировъчна програма или сте професионалист, Зумба може да бъде ефективена и предизвикателна тренировка за Вас. "Занимавам се със Зумба в продължение на три години и все още усещам натоварването!" , казва Мартин.

 8. Не усещате колко бързо минава времето!

  Посещаващите редовно класове казват че не усещат кога е минал един час. Колко от хората вдигащи тежести или бягащи на пътеката могат да кажатт това?

 9. Чудесно място за създаване на нови приятелства!

  Редовно посещаване на Зумба класове е чудесен начин да се срещнете с нови хора. "Виждате се с приятели всяка седмица, все едно че ходите вечер на танци", казва Мартин. Може да доведете и Ваши приятели на партито - Мартин казва, че тя често е домакин на "Зумба партита" за корпоративни клиенти, ергенски партита и др.

 10. Научавате нови неща за тялото си!

  Мартин се кълне, че ще имате мускулна треска на места, които дори не знаете съществуват.

 11. Винаги може да намерите място за тренировка!

  Независимо дали сте на почивка, местите се в нов град или просто желаете да опитате за първи път, ако влезете в сайта можете да намерите класове по пощенски код или име на град

 12. Създава настроение и Ви прави щастливи!

  Същото проучване, което показва колко много калории се изгарят по време на тренировка, също така показва, че Зумба поставя участниците в зона на освобождаване на ендорфин. "Наистина ще подобри настроението ви! Музиката е толкова заразителна и е много забавно", казва тя.