Тренировката не трябва да бъде скучна. В действителност, може дори да не се усеща като тренировка. При Зумба, нещата стоят точно така. Тя е забавна, тя е денс парти, като най-големия и плюс е, че всъщност през цялото време тренираш! Музиката е бърза, ритмична и заразяваща, и Ви мотивира да се движите. И тъй като Зумба е групова тренировка, това е един от най-добрите начини да тренирате заедно с Вашите приятели.

 1. 1. Горене на калории и мазнини:

  В основата си, Зумба класовете гарантират много изгорени калории чрез аеробна дейност тип интервална тренировка. Обикновено човек изгоря между 600 и 1000 калории за един клас. С хореографиите създадени за да следват темпото на музиката, включващи разнообразни упражнения, се увеличава разхода на енергия на участниците, което подобрява горенето на мазнини от организма. Включват се и фитнес упражнения, така че не се учудвайте, ако веднага след някое бъзо меренге започнете да правите лицеви опори, клекове или Плиометрични скокове.

 2. 2. Подобрява координацията:

  С посещаването на Зумба класове, вие със сигурност ще се подобрите координацията си, което е изключително важно да се поддържа с напредването на възрастта.

 3. 3. Тренировка за цялото тяло:

  Зумба е едновременно танцов клас и фитнес тренировка. Освен ползите за сърдечното здраве, Зумба работи и върху цялото тяло. От главата и раменете, шията и горната част на тялото до прасците и глезените, този метод засяга почти всички мускули и стави. Дори и тези, които тепърва започват и не се справят перфектно със стъпките, ще усетят резултата от тренировката на следващия ден.

 4. 4. Аеробни ползи:

  Зумба помага за достигането на целевата сърдечна честота много по-лесно, отколкото стандартните тренировки. Това се постига чрез използване на песни, с ритъм около 145 удара в минута (BPM). Това бързо темпо Ви кара неусетно да се движите по-бързо. Това прави Зумба една сериозна аеробни тренировка. Ако се опитвате да подобрите издръжливостта си, това е най-добрият начин. Редовните тренировки подобряват знаително сърдечното здраве.

 5. 5. Анаеробни ползи:

  Защото музиката в Зумба е с бързо темпо, започвате да изграждате своята издръжливост само след няколко тренировки. Подобрява Вашата анаеробна издръжливост доста бързо. Като цяло, това е най-полезно за поддържането на добра сърдечно-съдова и дихателна система. Това повишава и колко кислород може да вдишате по време на деиствия с висока интензивност.

 6. 6. Тренирате редовно:

  Тренировки, които са еднотипни и еднообразни е трудно да се посещават често. Но Зумба е толкова приятно занимание, че всъщност искате да не пропускате клас. Това напълно променя идеята за трениране, защото е нещо, което наистина очаквате с нетърпение. Тя е правилният път към "Здрав дух в здраво тяло"!

 7. 7. Всеки може да се присъедини:

  Има много различни Зумба тренировки: Zumba® Fitness (подходяща за всички на 12 годишна възраст), Zumba® Toning (с леки тежести за стягане и подобряване на координацията), Zumba® Step, Zumba® Gold (за възрастни, трудно подвижни хора или бремени жени), Aqua Zumba® (парти в басена). Хореографиите се усвояват лесно, дори и хора, които никога не са танцували до сега, успяват бързо да навлязат в ритъм и да следват указанията на инструктора.

 8. 8. Повишава самочувствието:

  Благодарение на танците, ще усетите как задръжките Ви постепенно изчезват, ще подобрите стойката си, ще имате по-добра координация и ще започнете да се чувствате значително по-добре. Тези промени ще се отразят непосредствено на настроението и на външния Ви вид.

 9. 9. Освобождава от стреса:

  Зумба е перфектната тренировка, ако искате да се отървете от всички проблеми и стресът натрупван в ежедневието Ви. Движенията, специфични за този вид тренировка благоприятстват за отделянето на ендорфини, които подобряват настроението. Включвайки се в Зумба тренировка Вие неусетно забравяте всички ежедневни проблеми и грижи и се наслаждавате на танца и музиката.

 10. 10. Създават се приятелства и социални контакти:

  В един Зумба клас ще срещнете и ще си взаимодействате с много интересни и забавни хора. Дори и само след две-три тренировки вече ще сте намерили много приятели и полезни социални контакти. Вие също може да доведете вашите приятели на тренировка или на някое от многобройните партита, които се организират от инструкторите.