Чувствате ли се по-щастливи след като сте започнали да посещавате Зумба® тренировки? Не, не си въобразявате - ето и защо това е така от научна гледна точка!

Според проучване на университета в Дерби, депресирани пациенти, които са посещавали девет седмици уроци по салса танци, са имали огромно повишаване на настроението. Изследователите обясняват, че това се дължи на комбинацията от упражнения, социално взаимодействие, и изучаването на нови умения, което изисква концентрация и значително повишава настроението на всички участници в проучването. Въпреки, че не е традиционен салса клас, Зумба® класовете засилват социализацията на участниците, изискват много внимание, и предлагат една страхотна кардио тренировка.

Физическата активност отдавна се свързва с увеличаване на освобождаването на ендорфини в организма, а някои научни изследвания показват връзка между редовните упражнения и по-малко известния невромодулатор норепинефрин, който помага на мозъка да се справят със стреса по-ефективно. Всяка форма на упражнение, която повишава сърдечната активност и те кара да се потиш, има и големи предимства за мозъка и тялото, но Зумба® трансформира всички скучни кардио тренировки в едно голямо парти!